background
logotype
image1 image2 image3 image4

 

 

 

MÁTRA

 

A Mátra Magyarország emblematikus hegye, hiszen itt található az ország legmagasabb pontja, az 1014 méter magas Kékes, és rögtön a szomszédságában a második legmagasabb pont, Galyatető.
Ez a vidék a kristálytiszta levegő révén egyben klimatikus gyógyhely is. De ezentúl is van miért felkeresni az ezerarcú hegységet, nyáron a festői völgyek és bércek hűs erdői, az őszi sejtelmes, ködös csúcsok, télen a szikrázó napsütésben való sízés lehetősége ezreket csábít erre a tájra. Jól kitáblázott túraútvonalaival a bakancsos turisták paradicsoma a Mátra.

 

Sár-hegyi tanösvény, Mátrafüred


A 9 km hosszú, 12 állomást tartalmazó természet-ismereti tanösvény a Gyöngyös és Mátrafüred között elterülő Sárhegy Természetvédelmi Terület gyep-, erdő- és mocsári növény- és állattársulásait mutatja be.
Színes ábrákkal illusztrált táblák segítik az úton járót. Megállóhelyek: gyomtársulás, fenyőelegyes tölgyes, cseres-tölgyes, kaszált taposott gyep, melegkedvelő tölgyes, mocsár, cserjés, geológia, pusztafüves lejtősztyepp, sziklagyep, felhagyott szőlők, törpe mandulás. Kis gyerekekkel is könnyedén bejárható útvonal.

Szabadon látogatható!

 

TARJÁNKA SZURDOK (Domoszló)


Szép látnivaló a Tarjánka-völgyi szurdok, amelyben több mint 700 méteren csörgedezik az azonos nevű patakocska. A 2-3 m széles, 15-20 m mélységű sziklakanyonban egyedülállóan lehet megfigyelni a vulkáni tevékenység nyomait.
A Domoszlói tó a Tarjánka-patak vízfolyásával egyezően haladva érhető el. Télen is fantasztikus élményt nyújt!

 

Teljesítménytúrák

 

Hanák Kolos Túristaegyesület (MátraBérc, Hanák Kolos, Muzsla, Téli Mátra teljesítménytúrák)
Kékes Túristaegyesület( Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúra....stb)

Sok-sok érdekes és felejthetetlen túraútvonallal várja a természetbarátokat a MÁTRA!

2021  szekelyvendeghaz   globbersthemes joomla templates