background
logotype
image1 image2 image3 image4

 

 

 

SÍZÉS
A MÁTRÁBAN az utóbbi években két modern síközpont is kiépült Kékestetőn és Mátraszentimrén, ahol különböző nehézségű pályák találhatóak.  Galyatetőn nemzetközi versenyekre  alkalmas sífutópálya várja a téli sportok szerelmeseit.

KERÉKPÁR
A hegység a kerékpárosok kedvelt úti célja is, számos országos és nemzetközi hegyi kerékpáros verseny helyszíne.

 

SEGWAY túrák

Magyarország első és egyetlen segway off-road túrái várják az érdeklődőket. Az élménytúrákon csodálatos túraútvonalakon a kristálytiszta levegőjű Mátrában kiegészítő programok kínálata mellett várják a kihívást kedvelőket, az erdőszeretőket, a családokat, fiatalokat és időseket egyaránt Mátrafüredi indulással.

 

KISVASÚT
Gyöngyösről romantikus erdei kisvasúton is feljuthatunk a hegységbe. Mátrafüred, Lajosháza, Szalajka ház úti célok elérésével.

 

ADRENALIN PARK
A sástói kőbányában működik az ország leghosszabb, 930 méteres téli-nyári bobpályája, valamint a kalandpark nyújt felejthetetlen élményeket.

HORGÁSZAT CSÓNAKÁZÁS
Ha az ország legmagasabban fekvő tavát keresi, akkor is a Sástóhoz kell ellátogatni, ahol a kirándulás mellett a horgászat és a csónakázás nyújt programot.

Horgászásra alkalmas hely a közeli Domoszlói és Markazi-tó is. A Markazi-tó felülete 154 ha, 8,7 millió köbméter vizet tárol, legnagyobb mélysége 14-15 m.

VADÁSZAT

A Mátra elsősorban nagyvadas területként vált ismerté a vadászok körében. Jelentős állományban található itt gímszarvas, muflon, őz, vaddisznó, de terítékre kerülhet fácán és mezei nyúl is.
A környék vadászati lehetőségeiről az itt működő vadásztársaságok szolgálnak információval.

SIKLÓERNYŐZÉS
Egy másik gyakran látogatott starthely a gyöngyösi Sárhegy. Megközelíthető Gyöngyösről a sárga sáv jelzésén gyalog, vagy a 24-es úton a Pipis-hegyi repülőtér felé, s onnan gyalog, szintén a sárga sávon haladunk.
Ezen kívül természetesen számos starthely található még a Mátra különböző pontjain, melyekről az alábbi címen szerezhető információ:
Gyöngyösi Siklóernyős Sport Klub 2001.
3200 Gyöngyös, Ifjúság u. 3.
Tel./Fax: 37 / 315-145
Mobil: 30 / 9630-308

ÚSZÁS, TENISZ, LOVAGLÁS

A környező települések biztosítanak lehetőséget a sportágak kedvelőinek. Gyöngyösön strandolási lehetőség.
Fedett uszoda, télen fedett teniszpálya, valamint lovastanyák találhatóak a közelben.
A háziak adnak információt látogatásukról, esetleges előfoglalásról.

MOZI SZÓRAKOZÁS

Gyöngyösön a Gyöngyház Szórakoztató és Bevásárlóközpont 2 termes multiplex mozi, önkiszolgáló éttermek és más egyéb szolgáltatások,kereskedelmi egységek találhatóak.

 

BORTÚRÁK
A Mátraalja történelmi borvidékén évszázadok óta szőlőtermesztés folyik.
A mátraaljai borvidék nevezetes szőlői és pincéi végigjárhatók Abasár, Markaz, Nagyréde, Lajosháza környékén
Igény esetén pince látogatásokat, összekapcsolva házias ételekkel előre leszervezzük.

Egyéb látnivalók, érdekességek:

Abasár, Katonadal fesztivál.
A Történelmi Dalokat Éneklő Együttesek Dalostalálkozója minden évben megrendezésre kerül.
Felléphetnek táncegyüttesek, fúvós együttesek, egyházi kórusok, hagyományőrző együttese, pávakörök, illetve bármilyen névre hallgató daloskörök,népzenei együttesek.

Kékestető kilátó.Ország legmagasabb pontja, tiszta levegő.

Gyöngyös, Orczy Kastély Természettudományi anyaga nemzetközi vonatkozásban is kiemelkedő értékű, helytörténeti gyűjteménye pedig a város és környékének életével ismerteti meg a látogatót.

Bagolyirtáshoz a legközelebbi település Mátraszentimre, ahol megnézhetjük a falusi házak berendezéseit mutató Tájházat. Kis kirándulóúttal érhetjük el a Három falu templomát ami a Felső-Mátra legrégebbi temploma. Posta, bevásárlási lehetőség Mátraszentimrén van a legközelebb (kb. 3 km).
A Narád oldalban állatfarm létesült a közelmúltban, szarvas, őz, muflon, kecske, vaddisznó is látható.Gyöngyös-Gyöngyösoroszi elágazásánál található a kis állatkert, mely minden gyermek kedvenc állatsimogatójával nyújt kedves élményt a kicsiknek.

Fallóskúton található a népszerű Mária zarándokhely.

A közeli Gyöngyöspata egyedi belső díszítésű temploma büszkélkedhet az Európában egyedülálló Jesse-fa oltárral.
Ugyancsak a templomban látható a Nekcsei Biblia másolata, amelynek eredetijét Washingtonban, a Kongresszusi könyvtárban õrzik.

Távolabbi látnivalók.

Parád Kocsimúzeum , gyógyfürdő.

Parádsasvár Kastélyszálló, üveggyár, parádi gyógyvíz forrása.

Hasznos Cserteri várrom.

Eger történelmi város.

2021  szekelyvendeghaz   globbersthemes joomla templates